BEYŞEHİR-Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, “Beyşehir’in güçlü bir basın altyapısı var”dedi.
Beyşehir’de yayın yapan yerel basın kuruluşları ile ulusal haber ajansı temsilcileri göreve yeni başlayan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.
Beyşehirli basın mensupları ziyarette, ilçede faaliyet gösteren yerel basın kuruluşları hakkında Kaymakam Büşübüyük’ü bilgilendirdi.
Kaymakam Başıbüyük ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, basının kamuoyunun gözü ve kulağı olduğunu, dolayısıyla kamuoyunun doğru ve inanılır bir şekilde bilgilendirilmesinin günümüzde basın aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi. Basının bu anlamda üzerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Başıbüyük, şu değerlendirmelere yer verdi:
“İnternet gazeteciliğini de bunun içine katarak söylüyorum; bu anlamda basın çok önemli. Kamuoyunu doğru yönlendirme, doğru istikametlere kanalize etmek anlamında basının üzerinde çok büyük bir sorumluluk var. Biz tabi bu anlamda basının icra ettiği görevden dolayı yakın ilişki içerisinde olmak durumundayız. İlçemizde güçlü bir basın altyapısı var. 3 tane günlük gazete, 1 tane yerel televizyon, 2 radyo. Böyle orta büyüklükteki bir ilçe için basının çok güçlü olduğunu gösteriyor. İnşallah basının bu gücü, ilçemizin, insanlarımızın ve ülkemizin menfaati doğrultusunda kullanılır diye ümit ediyoruz. Biz de bu konuda elimizden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışacağız.”
“BEYŞEHİR VE ÇİVRİL BENZEŞİYOR”
Kaymakam Başıbüyük, ziyarette görev yapmaya başladığı Beyşehir’le ilgili izlenim ve değerlendirmelere de yer verdi. Beyşehir’in gölü ve suyu olmasından dolayı tarıma dayalı bir üretim tarzının geliştiğini, bu yönüyle daha önce görev yaptığı Çivril ilçesine benzediğini belirten Başıbüyük, “Ama diğer yönüyle de Beyşehir’in çok farklılıkları var. Her şeyden önce şehirleşme yönünden Beyşehir biraz daha Çivril’e görev ileri düzeyde. Tarihsel doku anlamında burada medeniyetimizin temellerini de bulmak mümkün. Selçuklu medeniyetinin kalıntıları var. Kubadabad sarayı çok önemli bir zenginlik ilçemiz için. Eşrefoğlu Camisi ise sanatsal özellikleri bakımından benzerine rastlanılmayan bir özellik taşıyor. Ve tabii eğitim alanında da ilçemizde çok güzel başarılı bir tablo var. O beni çok memnun etti. Çivril’de tarım ve eğitim bizim en önemli uğraştığımız iki alandı. Burada da benzer şey olacak. Ayrıca, silah sanayi de var, ama eğitim burada çok güzelmiş. Hatta öğrenci sayısı ve nüfus bakımından biraz daha fazla burası. 13 bin civarında öğrencimiz var, Çivril’de hakeza 11 bin civarında öğrencimiz vardı. İlköğretimden orta öğretime geçiş aşamasındaki sınavlarda elde edilen başarıyı gelmeden önce inceledim. İlçe gerçekten çok başarılı. Bu memnuniyet verici. İnşallah bu çıtayı biz düşürmeden daha da ileriye götürmenin yollarını arayacağız.”